Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tuntikuvaus - viikkotunnit

Löydä sinulle sopiva tunti!

Alta  löydät kuvaukset tämänhetkisistä viikko- ja vakiotunneista. Tutustu kuvauksiin, valitse sopiva ajankohta ja tule nauttimaan hyvää tekevästä ja rentouttavasta liikunnasta!

Sinun ei tarvitse ilmoittautua tunneille. Myös aloittelijat ovat tervetulleita.

Tutustumiskerta: 10e

Aikatauluihin pääset suoraan myös tästä: www.happyliikunta.com/aikataulu

Jos sinulla on kysyttävää tunneista, lähetä sähköpostia osoitteeseen happyliikunta@gmail.com tai soita Anjalle puh. 0400 854 939.


Pilates

Pilates on tehokas, rauhallinen ja rentouttava liikuntamuoto, joka parantaa kehon toiminnallista ryhtiä vartalon keskialueen syviä lihaksia vahvistamalla. Pilateksessa edetään oman kehon ja sen mahdollisuuksien mukaan.

Tunti sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta.


Hathajooga

Jooga, jolla tehdään kehonhallintaa parantavia asanoita, virtaavat liikkeet sekä liikesarjat.

Hathajooga on yleinen nimi joogalajille, jossa ihminen pyrkii saamaan kehonsa ja mielensä hyvään hallintaan. Kulmakiviä ovat hengittäminen oikein ja asanat eli asennot. Suuret periaatteet ovat painovoiman huomioiminen, asteittaisuus ja kompensaatio harjoituksessa. Hathajoogatunti sisältää mieltä rauhoittavia, kehon jännityksiä avaavia, tasapainoa kehittäviä ja lihaskuntoa ylläpitäviä jooga asentoja eli asanoita. 


Yinjooga/syvävenyttely  SU klo 19-20

Tule mukaan rentoutumaan yinjoogaan. Yinjoogassa opetellaan läsnäoloa tässä hetkessä rauhallisten jooga-asanoiden eli -asentojen kautta sekä vaikutetaan kehon koviin kudoksiin, kuten jänteisiin ja sidekudoksiin venyttävästi.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa joogakokemusta, mutta kokemuksesta ei ole haittaakaan, aina voit löytää joogasta ja itsestäsi jotain uutta. Yinjooga sopii hyvin myös aktiiviliikkujan tai dynaamisemman joogamuodon harrastajalle kehonhuolloksi. Saat tunnilla tarvittaessa myös yksilöllistä ohjausta.

Harjoitukset sisältävät rauhallisia asanoita, meditaatiota ja hengitysharjoituksia ja kurssilla on rauhallista musiikkia. Otathan mukaan myös pitkähihaista vaatetta ja villasukat.

Tule rohkeasti mukaan nautinnollisille tunneille! 


Lempeä jooga kaikenikäisille

Kiirettä ja stressiä karkottava, rauhallisessa tahdissa etenevä lempeä joogatunti perustuu hathajoogaan. Se sisältää lämmittelyn, erilaisia fyysisiä harjoituksia ja asanoita eli asentoja, venytyksiä, liikesarjoja ja tasapainoharjoituksia sekä rauhoittavan loppurentoutuksen. Tunti etenee rauhallisen hengityksen tahdissa pehmeästi omaa kehoa ja sen tuntemuksia kuunnellen.

Lempeä jooga sopii kaikille, myös aloittelijoille ja senioreille.  


Lempeä naistenjooga/ Äitiysjooga

Naisten oma rentouttava joogatunti, jonka harjoitukset vahvistavat keskivartaloa, poistavat jännityksiä ja hoitavat selkää, niskaa sekä hartioita.

Naistenjooga on lempeää ja meditatiivista hathajoogaa. Voit nauttia liikkeistä, hengitys- ja rentoutusharjoituksista.

Naisten jooga sopii kaikenikäisille naisille, myös aloittelijoille, raskaana oleville, synnyttäneille sekä polvi- ja selkävaivaisille. Tunti sopii erittäin hyvin odottaville äideille.

Lempeä naistenjooga sopii raskauden eri vaiheisiin eikä vaadi aiempaa joogakokemusta.

Sopii kaikille!


Äijäjooga 

Miesten oma joogatunti, jossa tehdään miehekkään rennolla asenteella joogan perusharjoittelua lihaskuntoa vahvistaen ja lihaksia venyttäen. Äijäjoogassa pyritään notkistamaan ja vahvistamaan kehoa, jotta se pysyy toimivana ja kimmoisana mm. staattisessa toimistotyössä.

Äijäjooga palauttaa kehoa lempeästi muista liikuntasuorituksista. Jooga kuuluu mm. Saksan jalkapallojoukkueen harjoitteluohjelmaan.

Tunti sopii kaiken kuntoisille miehille ikään ja kokoon katsomatta.


Äijäpilates

Säännöllisellä Pilates-harjoittelulla saat vartaloon notkeutta, voimaa, ryhtiä ja liikkuvuutta.

Erilaisista selkäongelmista kärsiville lääkäritkin suosittelevat Pilatesta, sillä se vahvistaa selkää tukevia keskivartalon syviä lihaksia ja auttaa löytämään selkärangan ja koko kehon oikean, neutraalin asennon. Liikkeet ovat helppoja, mutta tehokkaita ja ne tehdään rauhallisesti hengityksen tukemina. Harjoittelu syventää hengitystä ja vähentää näin myös erilaisia lihasjännityksiä ja rauhoittaa mieltä.

Pilateksen historia:

Saksalainen Joseph Pilates oli lapsena sairaalloinen ja heiveröinen, ja vahvistuakseen hän alkoi teini-iässä harjoittaa järjestelmällisesti lihaksiaan nyrkkeilemällä ja voimistelemalla.  1900-luvun alussa Pilates muutti Iso-Britanniaan, missä hän hankki elantonsa mm. nyrkkeilemällä ja esiintymällä sirkuksessa. Ensimmäisessä maailmansodassa Pilates joutui internointileirille. Siellä hän työskenteli sotilaiden kuntoutusosastolla ja hän alkoi kehittää omaa harjoittelumuotoaan erilaisten vastusten avulla ja hänen osaston potilaat kuntoutuivatkin muita nopeammin. Myöhemmin hän alkoi opettaa harjoitusmenetelmäänsä studiossaan New Yorkissa ja nykyään pilatesta opetetaan kaikkialla maailmassa kehoa haastavana ja mieltä rauhoittavana metodina.

Ei vaadi aiempaa kokemusta. Tunti sopii kaiken kuntoisille miehille ikään ja kokoon katsomatta. Tule rohkeasti mukaan!